KEITÄ ME OLEMME


Olen Anne Sipola, 46-vuotias lähihoitaja ja homekoiraohjaaja Parhalahdelta. Tällä hetkellä teen osa-aikaisesti lähihoitajan töitä  kehitysvammaisten palvelukodilla ja homekoiratarkastuksia teemme useamman viikossa. 

Koirat ovat kuuluneet elämääni lapsuudesta asti. Perheessämme on aina ollut suomenpystykorvia, ensimmäisen ikioman koiran, cairnterrieri Nellin sain 12-vuotiaana. Siitä koiraharrastus sai siivet alleen ja vuosien varrella olen harrastanut monia koiralajeja mm. agilityä, tokoa ja koiranäyttelyitä.

Mietin kauan mikä voisi olla työ jossa voin toimia koirien kanssa. Sain kuulla homekoirista ja siitä innostuneena hain Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen yksikköön homekoiraohjaaja koulutukseen. Valmistuin koulusta huhtikuussa 2021.

Koulutukseen kuului homekoiran kouluttaminen samoilla metodeilla kuin poliisin ja tullin virkakoiratkin koulutetaan. Lisäksi koulutus antoi perustiedot homeiden mikrobiologiasta, rakennustekniikasta, asumisterveydestä ja alaan liittyvästä lainsäädännöstä.

Vapaa-ajallani liikun paljon lenkkeillen, pyöräillen ja talvisin hiihtäen. Kesällä minut tavoittaa myös liki jokaisesta miesten Superpesis ottelusta MiiluAreenalla.

Homekoira Tinca

Tinca on tammikuussa 2015 syntynyt bordercollie narttu. Tincan koulutin homekoiraksi ohjaajakoulutuksen aikana. Tinca on luonteeltaan hyvin motivoitunut palvelemaan ihmistä mutta toisaalta se on itsenäinen työskennellessään. Se on ollut helppo koulutettava ja sen työmotivaatio on suuri. Tinca onkin onnellisimmillaan kun se saa tehdä jotain, toki kotona se rentoutuu sohvalla jalat kattoa kohden tai lenkillä koirakavereiden kanssa juosten. Tällä hetkellä Rannikon homekoirien etsintäpuolen hoitaa tasotestattu Tinca.

Oppityttö Cukka

Cukka on kesäkuussa 2022 syntynyt bordercollie narttu. Cukka on aloittanut homeiden haistelun 7 vkon ikäisenä. Luonteeltaan Cukka on hyvin itsenäinen, tavallaan epätyypillinen rotunsa edustaja. Cukka on rohkea,reipas ja oppii asiat helposti. Cukan nenän käyttö ja sinnikkyys on hämmästyttävää.

Tulevaisuudessa Cukka tulee aisapariksi Tincalle. 

Oppipoika Cäpy

Cäpy on tammikuussa 2021 syntynyt Belgianpaimenkoira malinois uros. Cäpy on aloittanut homeiden haistelun jo pentulaatikossa 6 vkon ikäisenä. Cäpyä koulutetaan samoilla opeilla, joilla Tincakin on koulutettu. Cäpy on intoa täynnä oleva nuorimies ja tekee mielellään töitä ihmisen kanssa.  Toivottavasti matka jatkuu suotuisasti ja Cäpystä tulee hyvä vahvistus tiimiimme.