HOMEKOIRA-

TARKASTUS

Asunnon osto- ja myynti:

Asunnon ostamisen tai myymisen yhteydessä on kaikkien osapuolten etu, että tilat tutkitaan etukäteen homekoiran avulla. Näin vältytään ikäviltä hometaloriidoilta. Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi homekoira kannattaa käyttää ensin paikan päällä ja vasta sitten kiinteistön kuntotarkastaja/tutkija.

Terveys:

Erilaiset toistuvat sairastelut voivat olla merkki homeesta. Yleisimpiä oireita ovat kuumeilu, päänsärky, poikkeuksellinen väsymys, silmä- ja iho-oireet sekä hengitystieoireet.

Hajut:

Asunnossa voi olla outoja hajuja. Ystävät tai sukulaiset voivat kommentoida oudoista hajuista. Vaatteisiin on saattanut tarttua haju, jonka joku toinen haistaa, esim. työpaikalla.

Remontti:

Olet suunnittelemassa remonttia. On helpompi suunnitella remonttia, kun on kuva remonttitarpeen laajuudesta ja remontoitavan kohteen kunnosta.

Muita syitä:

Rakennuksen kunnon tarkastus tasaisin väliajoin pitää rakennuksen terveenä ja kiinteistön arvon kohdillaan.

Perintöverojen suuruus määräytyy kiinteistön oletetun arvon mukaan. On hyvä tietää kiinteistön kunto, ettei perintöveroa joudu turhaan maksamaan liian suurta summaa. 

Homekoira ilmaisi kohdan. Koiran Ilmaisema kohta aukaistiin ja sieltä paljastui mikrobivaurio."

Homekoiran käyttäminen kiinteistössä on nopea tapa saada tietoon homeen olemassaolo pintoja rikkomatta. Homekoira haistaa homekasvustot, joita ihminen ei voi nähdä tai haistaa. Homekoira haistaa tuoreet aktiiviset homeet mutta myös kuolleen tai kuivuneen homekasvuston, jonka tiedetään aiheuttavan erilaisia oireita.

Koiralle on koulutettu noin 20 yleisintä kosteusvauriokohteen homelajia (sis. sädesienen).

Homekoiran koulutuksessa on käytetty laboratoriossa viljeltyjä homemaljoja sekä erilaisia sekakasvustoja, jotka on kasvatettu yleisissä rakennusmateriaaleissa, kuten puu, eristevilla, muovimatto, tapetti ja laatta. Koira ei kuitenkaan pysty kertomaan, mitä homelajeja kohteessa on eikä myöskään homeen määrää. Tarkka sijainti saattaa myös jäädä kertomatta, koska homeen haju saattaa kulkeutua rakenteiden välissä. Koira ilmaisee kohdan, josta se saa voimakkaimman hajun nenäänsä.

Teemme homekoiratarkastuksia omistus - ja vuokra-asuntoihin, kesämökkeihin, liikehuoneistoihin, julkisiin tiloihin, autoihin, veneisiin, asuntoautoihin ja matkailuvaunuihin.